Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank

Magamról

Magamról...A természet iránti vonzalmat a gyerekkori környezet természetes hatása, a falusi gyümölcsös kertek varázsa, az elhagyatott fás, bokros dűlőutak madárvilágának izgalmas megfigyelése alapozta meg. A ragaszkodás a természethez végig kísért az elmúlt évtizedekben és ma erősebb, mint bármikor korábban.

Az „emlék” fotózás szintjéről ténylegesen 2003-ban léptem tovább, ekkor beküldtem néhány képemet a győri TIT Év fotója – Év fotósa pályázatára és az egyiket kiállították. Ez lendületet adott.
Igy végül a gyerekkori alapok, „a természetben vagyok otthon” érzelmi elkötelezettsége és a természet védelmének egyre égetőbb szükségessége a természetfotózáshoz vezetett. Meggyőződésem, hogy a képi informácíók erejével hozzájárulhatunk saját magunk és embertársaink természetvédelmi törekvéseinek erősítéséhez.

Az oldal a természetről, az emberi természetről, az ember és a természet kapcsolatáról, környezetünkről szól. A fotók, a természetfotók nagyszerű eszközök. Tartalmuk szerint hatnak: szépet adnak, megdöbbentenek, sokféle érzelmet kelthetnek, ismeretekkel szolgának. Teszik ezt önmagukban és hatékony segítői leírt gondolataink, érzéseink kifejezésének.

Kedves Látogató! Örömmel tölt el, ha a Galéria képeit véginézi, főként, ha úgy érzi majd, hogy érdemes volt. A témakör -- amiről e lap szól -- rendkívül összetett, az Ember pontos ismereteit sok vonatkozásban meghaladja. A Gondolatok... rovat így sosem törekszik valamiféle abszolút igazságok közlésére, tévedhetetlenségre, célja, hogy további, hasznos gondolatokat ébresszen az olvasóban a témakörhöz kapcsolódó problémák, nehézségek megoldására.


dr. Vető István.